Forum

Z današnjim dnem začenjamo novost v slovenskem prostoru z namenom pridobivanja najboljših ponudb za avtomobiliste, ki iščejo ugodne in kakovostne nadomestne dele, motorna maziva, pnevmatike in še kaj za vzdrževanje in popravilo svojih vozil.

Morate se vpisati za ustvarjanje prispevkov in tem.

Ugoden mali servis na Ford Mondeo IV

Prejel sem povpraševanje stranke za ugoden a kvaliteten servis na tem avtomobilu:

Našemu članu smo poiskali zelo kakovostne filtre zraka, kabine, olja in goriva ter 6 litrov Ford olja za 75€. Seveda obstojijo tudi cenejši filtri, a pri varčevanju ne gre še bolj varčevati. Predvsem zračni filter in njegov zračni upor je zelo pomemben za pravilno delovanje motorja in njegovo porabo goriva. Slabe oljne filtre lahko po nekaj tisoč kilometrih stisne in tako olje teče mimo, kar lahko ogrozi delovanje preciznih sistemov, kot so ležaj motorja in turbinskega polnilnika. Kabinski filter je pomemben predvsem za naše zdravje. Če je narejen iz premehkega papirja in s slabotnim okvirjem, se ga ne da pravilno vgraditi in velik del kabinskega zraka gre mimo. O pomembnosti filtra goriva ne gre izgubljati besed, saj mora očistiti delce, ki se vedno znajdejo v gorivu tako zaradi nečistoč v našem rezervoarju, v rezervoarjih bencinskih servisov in navsezadnje zaradi samih proizvajalcev, ki še vedno dodajajo fosilnemu plinskemu olju delež bio-dizelskega goriva. To pa je živa biološka snov, ki že sama po sebi tvori nečistoče.

Na koncu naj povem, da smo kakovostnega mehanika našemu članu našli v Ljubljani, ki je za 30€ pregledal vozilo in opravil zamenjavo vključno z nastavitvijo intervalnega števca servisov.